Igor Dodon spune cum își va organiza campania. Renunță la automobilul de serviciu

Președintele Igor Dodon susține că, pe durata campaniei electorale, nu va participa la evenimente în calitate de șef al statului, nu va participa la întrevederi oficiale, inclusiv la cele săptămânale cu premierul și președintele Parlamentului. Igor Dodon mai spune că nu va acorda în această perioadă distincții de stat și va renunța la mașina de serviciu, transmite IPN.

„În ultima perioadă am auzit multe speculații referitor la o eventuală utilizare a resurselor administrative. Repet – noi nu avem niciun interes să provocăm măcar pic de dubii în privința acestor alegeri”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei noi ediții a emisiunii „Președintele Răspunde”.

Potrivit lui Igor Dodon, mașina de serviciu nu va fu utilizată în campanie. Din sursele fondului electoral, va închiria un automobil, cu care se va deplasa prin țară. Cât despre fotograful și camermanul președintelui, Igor Dodon afirmă că aceștia vor merge în concediu, însă îl vor însoți cu propria tehnică în teritoriu.

Igor Dodon a reiterat că președintele, potrivit Codului Electoral, nu are obligația să-și suspende activitatea. Potrivit lui, această procedură este complicată. Ba mai mult, pe lângă drepturile constituționale pe care le are, are și foarte multe obligații, pe care trebuie să le îndeplinească, mai ales acum, în condiții de secetă și pandemie.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.