Igor Dodon spune că nu va promulga Legea privind modificarea Codului Audiovizualului

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că modificările la Codul Audiovizualului prin care se va interzice difuzarea emisiunilor informativ-analitice ale televiziunilor rusești pe teritoriul Republicii Moldova este un act în contradicție cu normele europene ce vizează libertatea cuvântului și libertatea de exprimare. Șeful statului mai spune că legea nu corespunde prevederilor constituționale privind accesul la informație și este o demonstrare a incapacității Guvernului și a majorității parlamentare, transmite IPN.

Igor Dodon a scris pe Facebook că nu o va promulga. „Cu cât majoritatea parlamentară pro-europeană provizorie intensifică retorica anti-rusească și încearcă să facă totul pentru a deteriora relațiile cu partenerul nostru strategic – Federația Rusă, cu atât mai mult cetățenii Moldovei văd caracterul distructiv al acestor acțiuni și pericolul lor, în primul rând pentru economia ţării, iar drept efect –  asupra vieții cetățenilor de rând”, a scris Igor Dodon.

„Dacă majoritatea parlamentară crede că astfel de acțiuni o vor ajuta să spulbere dorința a 65% dintre cetățenii Moldovei de a avea relații de prietenie cu Federația Rusă, să conștientizeze că greșește amarnic. În secolul nostru, cel al informatizării, în condițiile de dezvoltare a internetului, astfel de inițiative își pierd sensul”, a mai notat Igor Dodon.

Proiectul de modificare a Codului Audiovizualului, propus de către deputații Partidului Democrat și cei ai Grupului parlamentar Popular European, a fost votat joi, 7 decembrie, de Parlament, în două lecturi, cu 61 de voturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.