Igor Dodon se declară deschis să efectueze o vizită în SUA în timpul cel mai apropiat

Președintele Igor Dodon se declară deschis să efectueze o vizită de lucru sau oficială în Statele Unite ale Americii, în timpul cel mai apropiat, pentru aprofundarea dialogului în interesul cetățenilor ambelor state. Intențiile au fost exprimate în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, transmite IPN.

Cât privește legea privind transmiterea terenului fostului Stadion Republican pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA, Igor Dodon a spus că nu o poate promulga atât timp cât această lege nu este acceptată de societate. Președintele i-a propus diplomatului să revină la examinarea subiectului după alegerile parlamentare.

„Am lansat inițiativa ca pe terenul respectiv, împreună cu partenerii americani, să amenajăm un parc sau să edificăm un centru cultural, ceea ce va fi apreciat nu doar de locuitorii municipiului Chișinău, dar și de întreg poporul Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon, citat într-un comunicat de presă remis de Președinție.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.