Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis demersul procurorului și i-a prelungit ex-președintelui țării, Igor Dodon, măsura de  arest la domiciliul pentru încă 30 de zile, transmite IPN.

Procurorul Petru Iarmaliuc a comunicat presei că pe 15 august a fost pusă sub învinuire și contabila Partidului Socialiștilor, căreia i se încriminează falsificarea rapoartelor financiare privind gestiunea partidului, acceptarea finanțării ilegale și altele. În total sunt zece componente de infracțiune care se investighează.

Avocatul fostului președinte al țării, Nicolae Posturusu,  a anunțat că decizia de prelungire a arestului la domiciliu va fi contestată la Curtea de Apel. „Îl considerăm neîntemeiat (mandatul de arest la domiciliu) și o să acționăm în consecință”, a spus apărătorul.

Lui Igor Dodon îi sunt incriminate mai multe capete de acuzare. Este vorba despre corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită. Politicianul pledează nevinovat declară că dosarul este unul politic.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.