Igor Dodon: Nu transformați Parlamentul în teatrul absurdului sau în ring de box

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, susține că nu există o coaliție de guvernare, însă o asemenea coaliție „poate fi creată de Maia Sandu și de adepții săi din Parlament, inclusiv cu participarea domnilor Candu, Filip și alții”. El mai spune că socialiștii nu-și pot permite să abandoneze responsabilitățile de guvernare azi, în prag de iarnă, în plină pandemie și în criză economică. El a recomandat oponenților, dacă nu le place Guvernul Chicu, să inițieze demisia acestuia, să îl dea jos, să aleagă un alt prim-ministru sau pot organiza alegeri parlamentare anticipate, dar să respecte procedurile legale.

Igor Dodon a calificat acțiunile de astăzi din Parlament drept „un spectacol – de instabilitate, haos și ură, demonstrat de fracțiunile de dreapta”. Acesta spune că a acceptat așa cum se cuvine decizia alegătorilor din 15 noiembrie. Nu a protestat, nu a chemat lumea în stradă, nu am blocat în vreun fel procedura de transmitere a mandatului de președinte. „Comportați-vă și voi respectuos, nu apelați la violență și destabilizare, fiindcă statul este mai presus de voia voastră, iar deciziile politice în legislativ se iau cu majoritatea voturilor, nu cu pumnul și bâta”, a adăugat acesta într-o postare pe Facebook.

Igor Dodon a chemat parlamentarii să se liniștească și să conștientizeze răspunderea enormă care le revine. „Democrația înseamnă dialog, polemici, certuri, dacă e cazul, dar în limita bunului simț, cu abordare civilizată și cu respect față de oponent și mai ales față de cetățenii care sunt martori la ceea ce fac politicienii. Dacă nu vă convin proiecte de legi, veniți cu amendamente, cu alternative, adresați-vă la Curtea Constituțională, amânați votarea lor, la urma urmelor, dar nu transformați Parlamentul în teatrul absurdului sau în ring de box”, a mai spus Igor Dodon.

În ședința de astăzi a Parlamentului, mai multe proiecte de legi controversate au fost votate pe fondul protestului opoziției și în atmosferă de dezordine totală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE