Igor Dodon: Moldova dorește să aprofundeze interacțiunea cu UEE

Republica Moldova își dorește să continue și să aprofundeze interacțiunea cu Uniunea Economică Eurasiatică, precum și să extindă agenda de cooperare. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele Igor Dodon în cadrul ședinței lărgite a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, desfășurată în format online. Șeful statului a menționat că un interes deosebit îl prezintă proiectele de colaborare în sectorul agroindustrial și asigurarea securității alimentare a țărilor din UEE.

Într-un comunicat de presă al Președinției, citat de IPN, se arată că în cadrul aceluiași discurs, Igor Dodon a apreciat înalt negocierile care au fost lansate în anul curent privind aderarea Moldovei la Banca Eurasiatică de Dezvoltare (BED), în timpul cărora au fost desemnate potențialele domenii de colaborare: complexul agroindustrial, infrastructura drumurilor, energetica, promovarea comerțului reciproc. Șeful statului a vorbit și despre tendința Moldovei de a încheia cu succes negocierile cu BED și de a lansa primele proiecte investiționale.

Totodată, se arată în comunicat, președintele a adus mulțumiri partenerilor și, în special, președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, pentru ajutorul acordat Moldovei în lupta împotriva răspândiriiCOVID-19. Igor Dodon și-a exprimat încrederea că „împreună̆ se va putea depăși criza globală provocată de pandemie și se va reveni la ritmul normal de cooperare reciproc avantajoasă”.

Șeful statului a menționat că, în urmă cu doi ani, în cadrul ședinței Consiliului Economic Suprem Eurasiatic de la Soci, datorită sprijinului unanim al țărilor UEE, Republica Moldova a fost prima țară care a obținut statutul de observator pe lângă̆ această organizație.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.