Igor Dodon: Moldova ar putea obține vaccinul anti-COVID-19 în luna noiembrie-decembrie

Șeful statului, Igor Dodon, consideră că Republica Moldova ar putea obține vaccinul anti-COVID-19 și începe vaccinarea, în luna noiembrie-decembrie a acestui an. Dânsul spune că va face tot posibilul ca acest lucru să se întâmple. Totodată, președintele crede că ar putea ajunge la un compromis cu Federația Rusă ca aceasta să acorde gratuit Moldovei 100 de mii de vaccinuri. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”, transmite IPN.

„Suntem în discuții cu Federația Rusă, suntem în discuții cu China, voi avea o întrevedere luni cu ambasadorul Chinei și sperăm să obținem prima partidă de aceste vaccinuri, evident, după ce vor fi omologate la nivel internațional, după ce Organizația Mondială a Sănătății va spune că e ok”, a adăugat șeful statului.

Din prima partidă de vaccinuri, spune Igor Dodon, vor fi vaccinate persoanele din zonele de risc și cele din prima linie precum medicii sau persoanele în etate. „Eu cred că pentru aceste categorii trebuie să fie vaccinate din contul statului. Ideal ar fi pentru toți. Vedem cât va costa și când vor fii de accesibile”.

Igor Dodon a remarcat că vaccinarea e singura soluție de a scăpa de noul tip de coronavirus, doar că până la existența unui vaccin e necesară respectarea măsurilor anti-epidemiologice impuse de autorități.

Acum două săptămâni, șeful statului a declarat că este gata să fie primul moldovean căruia îi va fi administrat vaccinul rusesc pentru noul tip de coronavirus.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.