Igor Dodon: Menținerea păcii la Nistru – garanție a păcii și securității în regiune

Președintele Igor Dodon a menționat, în cadrul întrevederii cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, interesul comun pentru neadmiterea complicațiilor în zona de securitate, care ar putea perturba pacea și stabilitatea în Republica Moldova. Într-o postare pe Facebook, șeful statului a menționat importanța operațiunii de menținere a păcii la Nistru ca garanție a păcii și securității în regiune. Întâlnirea a avut loc astăzi, 29 octombrie, la Holercani, transmite IPN.

Detaliile referitoare la runda de negocieri în formatul „5+2”, care s-a derulat la Bratislava, precum și chestiuni ce țin de punerea în aplicare a aranjamentelor cunoscute sub numele de „Berlin +”, au creat și ele subiectul discuției dintre președintele Igor Dodon și liderul de la Tiraspol. De asemenea, au fost abordate și alte subiecte cu caracter economic și social, care vizează interesele locuitorilor și al agenților economici de pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv extinderea regimului de liberă circulație a cetățenilor, bunurilor și serviciilor pe întreg teritoriul Republicii Moldova. „Ne-am apropiat pozițiile pentru elaborarea unor modalități de abordare în vederea implementării lor ulterioare”, a scris Igor Dodon.

În ajunul Conferinței din Bavaria, preconizată pentru 4-5 noiembrie, Igor Dodon, declară că a reiterat disponibilitatea de a continua un dialog deschis la diferite niveluri, „ceea ce va contribui la stabilirea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului”. „Am convenit că, pe lângă contactele oficiale, un factor important care contribuie la promovarea procesului de reglementare politică este și activitatea instituțiilor obștești”, a menționat șeful statului.

Din ianuarie 2017, aceasta este a șasea întâlnire a lui Igor Dodon cu Vadim Krasnoselski.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.