Igor Dodon: La sfârșit de aprilie - început de mai, vor fi scoase anumite restricții

O decizie privind prelungirea stării de urgență nu s-a luat, precizează președintele Igor Dodon într-un nou episod al emisiunii „Președintele răspunde”. Dacă situația privind răspândirea COVID-19 va fi dificilă, Parlamentului i se va propune să prelungească starea de urgență. „Indiferent dacă va lua sau nu Parlamentul această decizie, noi considerăm că la sfărșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, urmează să fie scoase anumite restricții pentru activitatea economică, comerțul, HoReCa”, a declarat șeful statului, citat de IPN.

În altă ordine de idei, președintele a relatat că a fost informat că șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, s-a îmbolnăvit de COVID-19. Persoanele care au fost în contact cu acesta au făcut și ele testul. Șeful statului a mai spus că personal respectă recomandările medicilor privind măsurile de protecție.

Președintele a comunicat că instituțiile medicale dispun de 500 de ventilatoare pentru respirație asistată. Până acum, din cele peste 1100 de persoane confirmate cu COVID-19, în jur de zece persoane au avut nevoie de respirație asistată. „Avem ultilaj, dar totodată au fost lansate discuțiile, inclusiv cu partenerii care sunt gata să vină cu donații, pentru a mări numărul acestor ventilatoare”, a spus Igor Dodon. Săptămâna viitoare, va mai ajunge un lot din China. Este vorba de 100 de mii de teste comandate de stat, dar și ajutoare oferite de partea chineză.

Starea de urgență este declarată până pe 15 mai.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.