Igor Dodon în Parlament: Trebuie de ieșit din euforia primei perioade

Președintele Igor Dodon se declară nemulțumit de modul în care funcționează unele ministere, de lipsa unor politici coerente pe domeniile social și economic, de amânarea sau stoparea unor proiecte care aduceau beneficii oamenilor, care, potrivit lui, puteau fi readaptate și eficientizate. Declarațiile au fost făcute de șeful statului într-un discurs în debutul ședinței Parlamentului, transmite IPN.

Igor Dodon consideră că trebuie să se guverneze în baza unei liste de priorități mai consistente și mai apropiate de așteptările oamenilor. El a încurajat reprezentanții Guvernului să meargă cât mai des în teritoriu și să discute cu oamenii.

Igor Dodon și-a exprimat dezacordul față de unele creșteri recente de impozite, dar și alte câteva măsuri fiscale care, potrivit lui, au fost analizate insuficient și au creat confuzie și nemulțumire. „Modul în care încercăm să pasăm responsabilitatea în curtea FMI nu este unul productiv. Personal am fost ani de zile negociator cu FMI și menționez că această instituție vine cu propuneri, propuneri care se negociază, se fac contrapropuneri și se ajunge la o formulă care să asigure echilibrul fiscal, dar în același timp să nu fie o povară pentru cetățeni, pentru antreprenori”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a propus majorității parlamentare și Guvernului să lucreze împreună la o redefinire a agendei de priorități, pornind de la agenda socială a oamenilor, așa încât munca lor să înceapă să producă efecte pozitive cât mai rapide.

„Noi le-am promis cetățenilor că vor începe să trăiască mai bine, iar ca să putem face acest lucru trebuie să avem instituții funcționale și o guvernare eficientă. Trebuie de ieșit din euforia primei perioade și de revenit cu picioarele pe pământ, la realitățile pe care le avem și la gestionarea lor cât mai bună. Și trebuie să încetăm să facem mereu trimitere la problemele care vin din trecut”, a spus Igor Dodon.

Potrivit președintelui, dacă în următoarea lună miniștrii nu vor da dovadă că pot să rezolve probleme, trebuie să se facă schimbările necesare care să aducă mai multă eficiență.

Igor Dodon a venit cu un mesaj către PSRM și Blocul ACUM, îndemnându-i să dea dovadă de maximă maturitate politică și înțelepciune în campania electorală, pentru că „o competiție electorală nu este mai importantă decât obiectivul nostru strategic național de resetare și relansare pe principii democratice a Republicii Moldova”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.