Igor Dodon: Ieftinirea carburanților se datorează mecanismului de monitorizare a prețurilor

Președintele Igor Dodon laudă ieftinirea „semnificativă” a preturilor la carburanți și spune că acest lucru s-a reușit „inclusiv pentru că s-a instituit un mecanism de monitorizare a prețurilor și de comunicare eficientă cu operatorii de pe piața petrolieră”, transmite IPN.

„Așa cum știți, de multe ori când cotația petrolului la nivel internațional s-a diminuat, acest lucru în mod regretabil nu ducea și la reducerea prețurilor la carburanți în țara noastră, ba chiar ducea la creșterea lor uneori. Iar acest lucru se întâmplă din cauza haosului și a corupției care erau întreținute intenționat de unele instituții ale statului în favoarea celor care stăteau în spatele acelor scheme ilegale”, menționează șeful statului într-o postare pe Facebook.

Igor Dodon menționează că a cerut instituțiilor statului să monitorizeze permanent modul în care sunt formate prețurile și să intervină ori de câte ori este necesar pentru protejarea cetățenilor. „Avem primele efecte pozitive în acest sens și încurajez autoritățile să meargă mai departe pe această cale. În perioada următoare voi veni și cu alte inițiative care să aducă și mai multă corectitudine în modul în care se formează prețurile și tarifele, astfel încât cetățenii să nu mai fie în situația de a plăti sume nejustificate”, mai menționează Igor Dodon.

Mai multe stații PECO au afișat prețuri mai mici la carburanți. Benzina s-a ieftinit în medie cu 30 de bani, iar motorina și gazul lichefiat cu 30-40 de bani. Ieftinirile vin la aproape o săptămână de la scăderea prețurilor cu 20-25 de bani. Prețurile au fost diminuate după ce la mijlocul lunii ianuarie, benzina și motorina s-a scumpit în medie cu 70 de bani, iar gazul lichefiat cu 1,2 lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.