Igor Dodon: Gațcan pe voi vă interesează. Lăsați cazul ăsta într-o parte

Pe parcursul ultimelor săptămâni, mai multor funcționari publici le-a fost asigurată pază de stat. Este vorba nu doar despre deputați. Este răspunsul dat de președintele Igor Dodon, întrebat despre paza de stat asigurată deputatului Ștefan Gațcan, care a depus cerere de renunțare la mandat, apoi și-a retras-o.

„Este vorba și de procurori, este vorba și de unii judecători, care au solicitat, atunci când se lua decizia privind arestul preventiv a lui Plahotniuc și erau presiuni enorme la Curtea de Apel din Chișinău și la judecătorie ca să nu fie o decizie pozitivă pe acest mandat”, a remarcat șeful statului într-un nou episod al emisiunii „Președintele Răspunde”, transmite IPN.

Președintele a precizat că orice persoană cu funcție de demnitate publică, de rang înalt – deputați, miniștri, procurori, judecători, dacă simt pericol pentru activitatea lor profesională, au dreptul, conform legi, la pază de stat. Șeful statului spune că apelează la Serviciul de Informații și Securitate și alte organe, iar dacă acestea confirmă riscurile, președintele dispune pază de stat.

Cât despre faptul că Ștefan Gațcan, la întoarcerea din România, nu a stat în autoizolare 14 zile,  condiție obligatorie pentru cei care traversează hotarul, Igor Dodon le-a sugerat jurnaliștilor să acorde această întrebare altor deputați care revin din „România, Cehia și alte state”. „De ce nu-i întrebați de ce nu stau 14 zile în carantină. Gațcan pe voi vă interesează. Lăsați cazul ăsta într-o parte”, a mai spus președintele.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.