Igor Dodon explică de ce s-a clasat în urma Maiei Sandu la scrutinul din 1 noiembrie

Candidatul independent, președintele în exercițiu Igor Dodon susține că, în cadrul campaniei electorale pe care a avut-o pentru turul I al alegerilor prezidențiale, nu a fost luat în calcul impactul pe care l-a avut diaspora. În schimb, Igor Dodon susține că în urma scrutinului din 1 noiembrie a câștigat în țară, iar pentru turul doi vor fi luate în calcul toate posibilitățile, notează IPN.

Cât despre diferențele de procentaj din țară, Igor Dodon susține că acestea au fost influențate de prezența a altor doi concurenți de stânga, ceea ce nu s-a întâmplat în 2016.

„Eu înțelegeam că diaspora ar putea fi supărată pe mine și înțeleg pentru ce. Poate pentru faptul că în martie – aprilie, la intrarea în țară i-am obligat să achite polița de asigurare, dar atunci ne gândeam la medicii noștri. Trebuia să ajutăm sistemul medical și am luat o decizie corectă. Cred că acesta este unul dintre motivele principale pentru care au votat așa”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Referitor la declarațiile în care era vizată diaspora drept un „electorat paralel”, Igor Dodon afirmă că aceasta este o „carte” pe care oponenții săi o joacă pentru turul II. Președintele își exprimă speranța că cetățenii Republicii Moldova se vor întoarce acasă.

Luni, 2 noiembrie, în urma turului I al alegerile prezidențiale, președintele Igor Dodon a declarat că „preferințele politice ale diasporei se află în disonanță cu preferințele populației majoritare, care trăiesc și muncesc acasă”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.