Igor Dodon: E un dosar politic, „cusut cu ață galbenă”

Ex-președintele Igor Dodon, reținut marți, spune că dosarul în care este vizat este unul politic, „cusut cu ață galbenă” (culoarea distinctivă a partidului de la guvernare PAS, n.r.). Fostul șef de stat se declară sigur că o judecată corectă și necontrolată politic îi va da dreptate, transmite IPN.

„În ultimii ani au fost multe atacuri și am trecut prin diferite campanii de calomniere și de acuzații nefondate. Totuși, niciodată nu s-a procedat într-un mod atât de vădit denigrator ca azi, când anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau pur și simplu au manipulat abil cu diferite date, cu scopul de a crea anumite reacții negative la public. Îmi pare rău că s-a procedat în așa mod. Până și în politică trebuie să existe omenie și e grav dacă această omenie a fost sacrificată de dragul unor răfuieli personale cu un lider al opoziției”, afirmă Igor Dodon, care a transmis mesajul prin intermediul avocaților săi.

Igor Dodon dă asigurări că pentru fiecare element care prezintă interesul procurorilor are explicațiile și justificările necesare pentru a înlătura orice suspiciune sau bănuială de corupție și ilegalitate. El mai spune că reținerea sa vine pe fundalul faptului că „Maia Sandu și PAS nu pot deloc gestiona situația economică și socială din țară”. Totul se scumpește, totul se dărâmă, tinerii continuă să emigreze, popularitatea guvernării iarăși a început să scadă, iar partenerii externi le cer să facă cedări serioase privind suveranitatea țării și privind securitatea economică. Totodată, cetățenii se arată tot mai indignați de aceste crize în lanț, ei nu vor ca Moldova să fie parte a conflictului militar și sunt gata să iasă la proteste masive, pentru a cere încetarea acestor „vremuri nebune” și pentru a cere revenirea la normalitate”, a notat fostul președinte de țară.

„Eu aici voi rezista. Voi, stimați colegi, rezistați acolo unde sunteți, la libertate, și demonstrați că sunteți cea mai importantă forță politică din interiorul țării. Demonstrați că sunteți forța care nu va ceda neutralitatea, suveranitatea țării nimănui și că sunteți atenți la vocea poporului”, a mai spus Igor Dodon.

Oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliul fostului președinte al țării, Igor Dodon. Acțiuni similare au loc și în imobile deținute prin persoane interpuse. Ca urmare, Igor Dodon și cumnatul acestuia au fost reținuți pentru 72 de ore. Potrivit procurorilor, perchezițiile au loc în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a coruperii pasive, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.