Igor Dodon e gata să testeze vaccinul rusesc pentru COVID-19

Președintele Igor Dodon declară că este gata să fie primul moldovean căruia îi va fi administrat vaccinul rusesc pentru noul tip de coronavirus. Declarațiile au fost făcute într-o intervenție video din Rusia, unde șeful statului se află la sanatoriu, împreună cu soția, transmite IPN.

„Este clar deja un lucru – că imunitate colectivă nu există. Prin urmare, soluția este să respectăm ceea ce ne spun medicii, pe de o parte. Pe de altă parte, evident, sperăm cu toții să apară mai repede un vaccin”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

Igor Dodon spune că deocamdată Rusia administrează vaccinul doar în interiorul țării. Când statul rus va accepta să fie oferit și altor state, este pregătit să fie primul moldovean vaccinat. Astfel, șeful statului își dorește să elimine scepticismul și suspiciunile care vin din partea unora.

La revenirea din Moscova, Igor Dodon spune că va sta câteva zile în autoizolare și va face testul pentru COVID-19. Iar săptămâna viitoare va fi una cu multe activități.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.