Igor Dodon: Din coaliţia pro-europeană o să iasă fum, dacă va rămâne la guvernare

Liderul PSRM, Igor Dodon, a făcut publice planurile sale pentru viitorul Parlament în cazul dacă acesta va fi validat, în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

Dodon a spus că a pregătit deja pachetul de documente pentru a demonstra Comisiei Electorale Centrale şi instanţei de judecată necesitatea invalidării alegerilor parlamentare de duminică şi că speră pe susţinerea corpului diplomatic. „Am convenit asupra unei întâlniri cu şeful Delegaţiei UE, Pirrka Tapiola, pentru a discuta această problemă. Dacă nu ar fi fost presiuni din partea corpului diplomatic, atunci şi PSRM ar fi fost scos din cursa electorală”, a declarat Dodon.

Preşedintele PSRM a mai comunicat că în cazul dacă alegerile vor fi totuşi validate, el va continua să lupte. „Promisiunile făcute alegătorilor le voi îndeplini. Din prima şedinţă a Parlamentului voi cere denunţarea Acordului de asociere, apoi vom lupta pentru referendumul de aderare la Uniunea Vamală. Dacă nu vor fi alegeri anticipate, atunci din coaliţia proeuropeană o să iasă fum. Suntem 26 de deputaţi care vom supraveghea de aproape orice acţiune a guvernării. Nu o să le mai meargă”, a declarat liderul PSRM.

Dodon a mai afirmat că chiar dacă PSRM va fi în opoziţie, oricum va veni cu proiecte de legi, unul din aceste fiind majorarea pensiilor cu 20 la sută. Igor Dodon a mai spus că partidul pe care îl conduce pledează pentru alegerea președintelui Republicii Moldova de către popor şi este gata să îşi dea votul pentru modificarea Constituției, dacă această chestiune va fi supusă la referendum sau va fi votată de către Parlament.

Emisiunea a fost marcată de această data de replici acide dintre Igor Dodon, analistul politic Igor Boţan şi moderatoarea emisiunii, Natalia Morari, care au incendiat atmosfera. Dodon i-a acuzat pe aceştia, după ce i-au adresat câteva întrebări incomode, că ar face jocul democratului Vlad Plahotniuc. Această acuzaţie a supărat-o pe moderatoare, care l-a prevenit pe Dodon că îi va închide microfonul. La rândul său, liderul PSRM a apostrofat moderatoarea: „Dacă mai aveţi întrebări, puneţi-le. Eu am de rezolvat acum problemele oamenilor , nu pe ale voastre”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.