Igor Dodon despre Vlad Plahotniuc: Scopul este să-l depistăm și să-l aducem acasă

Ministerul Afacerilor Interne se va adresa repetat către Interpol pentru a solicita darea în căutare internațională a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc. Aceasta după ce, acum o săptămână, Departamentul de stat american i-a stabilit interdicția de a obține vize de intrare în SUA. Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, transmite IPN.

„Lucrăm pe două filiere. Prima ține de darea în căutare internațională. Încă în octombrie 2019, MAI, care este partenerul local al Interpol, a cerut darea în căutare internațională a lui Vlad Plahotniuc. Până la sfârșitul anului trecut, oficiul de la Lyon nu a dat curs acestei inițiative a Republicii Moldova. După ce a venit această informație din SUA, am solicitat repetat ca MAI să se adreseze la Interpol”, a declarat șeful statului pentru presă.

Potrivit lui, a doua filieră ține de relațiile bilaterale ale Republicii Moldova cu SUA, cu Marea Britanie etc., state cu care există contact permanent”. „Scopul nostru este să-l depistăm și să-l aducem acasă”, a mai spus Igor Dodon.

Pe 13 ianuarie, secretarul de stat al SUA, Michael Pompeo, a anunțat că fostul oficial moldovean Vladimir Plahotniuc a fost desemnat public pentru implicare în acte semnificative de corupție și are stabilită interdicția de a obține vize de intrare în SUA.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.