Igor Dodon, despre ministrul Șarov: Dacă aș dori, mâine ar fi demis

Președintele Igor Dodon susține că, dacă și-ar dori, ministrul educației, culturii și cercetării, Igor Șarov, ar putea fi demis chiar mâine. Reacția vine după ce șeful statului a postat fotografii dintr-o sală de clasă cu elevi, el fiind fără mască de protecție, iar ministrul a condamnat nerespectarea măsurilor impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, transmite IPN.

„O să discutăm cu domnul Șarov și o să-l rugăm să se documenteze. Dacă nu poate să se documenteze, atunci se pot lua și alte decizii, inclusiv politice, în acest sens, ca să învețe să se documenteze. Președintele țării a fost cu mască în școală. Și atunci când am vorbit cu elevii, am scos masca, am spus două-trei cuvinte și am pus masca înapoi. Asta este pentru cei care vor să vadă realitatea”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei ediții speciale la Prime TV, în seara de 16 septembrie.

Potrivit lui, atunci când sunt publicate imagini de la evenimentele la care participă, sunt postate și imagini video, „unde se vede cum a fost”. Președintele afirmă că „imediat ce au fost luate deciziile și măsurile de comisiile responsabile, le respectă și toate vizitele lui în spațiile închise, mai ales în școli, sunt cu măști”.

Igor Dodon a menționat că există un acord semnat de coaliția de guvernare și acesta presupune o anumită colaborare pe interior. „Acum, imaginați-vă că deputații PSRM de mâine să-i ia pe fiecare ministru PDM și săi eticheteze public. La ce duce chestia asta? Eu cred că la nimic bun. Dacă vrei să de poziționeze politic, în anumite interese politice și ai o agendă politică, atunci când ești în parteneriat cu cineva, nu cred că e corect. Când încep a fi lansate săgeți în adresa partenerului nu este corect”, a precizat președintele.

Șeful statului admite că Igor Șarov ar fi acționat fiind controlat „de cei patru din Partidul Democrat, care își doresc să rupă coaliția”. Or, potrivit lui, ei (socialiștii, n.r.)  sunt parteneri de nădejde și  nu vor să arunce țara în haos”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.