Igor Dodon despre creditul rusesc: Există siguranța că vom primi acest credit

Săptămâna curentă au avut loc primele discuții concrete pe seama Acordul care prevede acordarea creditului rusesc în valoare de 200 de milioane de euro. În luna noiembrie se planifică încheierea negocierilor și semnarea Acordului. Cel puțin asta declară șeful statului Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”, transmite IPN.

„Lucrul pe seama creditului merge. Am fost informat de ministrul finanțelor că săptămâna asta au fost primele discuții concrete privind unele articole ale acordului. Cred că undeva în octombrie noi vom încheia negocierile asupra acestui acord și vom putea semna acordul privind creditul”, a adăugat președintele.

Potrivit șefului statului, Moldova are nevoie de respectivul credit pentru a avea rezerve la sfârșitul anului și pentru a putea intra în noul an într-o situație financiară bună. „Există siguranța că vom primi acest credit de la colegii ruși”, a menționat șeful statului. Totodată, el consideră că vor exista voturi în Parlament pentru votarea acordului, indiferent bătăliile politice.

Acordul care prevede acordarea creditului rusesc în valoare de 200 de milioane de euro a fost ratificat de Parlament în luna aprilie a acestui an. Ulterior, Curtea Constituțională a suspendat acordul, până la examinarea cauzei în fond, după sesizarea depusă de deputatul din Grupul parlamentar Pro Moldova Sergiu Sîrbu. Mai multe prevederi ale respectivei legi au fost contestate și de deputații din Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate. La două săptămâni, Acordul cu Guvernul Federației Ruse, ce prevedea oferirea împrumutului de stat în valoare de 200 de milioane de euro, a fost declarat neconstituțional. La sfârșitul lunii iulie, Guvernul a aprobat o hotărâre privind reluarea negocierilor cu Federația Rusă în privința creditului rusesc.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.