Igor Dodon: Creditul din Rusia e acordat în aceleași condiții ca cele din Occident

Condițiile în care urmează să fie acordat creditul de circa 500 de milioane de dolari de către Federația Rusă sunt aproximativ aceleași ca și cele în care Republica Moldova accesează credite de la partenerii din Occident. Despre aceasta anunță președintele Igor Dodon, care menționează că în luna ianuarie deja se va purcede la negocierea primei tranșe în valoare de 300 de milioane, transmite IPN.

Șeful statului a menționat că, în cadrul vizitei în Federația Rusă, a discutat cu omologul său, Vladimir Putin, despre solicitarea Republicii Moldova de a obține un credit pentru proiectele de infrastructură mari, care urmează să fie derulate începând cu anul viitor.

Potrivit președintelui, decizia de principiu a fost luată, iar în ianuarie va fi negociată la nivelul Ministerelor Finanțelor din ambele țări. La început de sesiune parlamentară, în februarie, acest acord urmează să fie ratificat de Parlament.

„Condițiile acestui credit nu sunt mai rele decât, adică sunt aproximativ aceleași, în care Republica Moldova accesa credite de la partenerii noștri din Occident, fie că este vorba despre România, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții etc.”, a mai spus Igor Dodon.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.