Igor Dodon crede că pământul de lângă Arena Chișinău trebuie vândut

Creditul de peste 30 de milioane de euro acordat Republicii Moldova de un partener privat pentru construcția Arenei Chișinău ar putea fi întors dacă terenurile adiacente vor fi vândute la o licitație publică. Este sugestia președintelui țării, Igor Dodon, transmite IPN.

În cadrul unui nou episod al emisiunii „Președintele răspunde”, Igor Dodon a spus că în total construcția a costat circa 40 de milioane de euro. Zece milioane a dat statul, restul e credit. „Acest credit îl putem întoarce din contul vânzării terenurilor care se află acolo, investitorilor. Și banii aceștia să-i plătim, ca să nu plătim din bugetul de stat”, a spus șefului statului, precizând că din suprafața de circa 60 ha, Arena ocupă numai 10 ha.

„Consider că statul trebuie să organizeze o licitație publică, să scoată aceste terenuri la vânzare. Cu un milion de euro pentru hectar pot fi vânzări. Asta-s 45-50 de milioane de euro pe care poate să le încaseze statul. Își întoarce acele 10 milioane la buget, întoarce creditul și rămâne obiectul la stat”, a spus acesta.

Arena Chișinău va fi inaugurată pe 1 mai.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE