Igor Dodon avertizează conducerea Termoelectrica că o paște demiterea

Președintele Igor Dodon solicită efectuarea unei analize profunde ca urmare a „sutelor de mesaje ale locuitorilor municipiului Chișinău, care și-au exprimat nemulțumirea vizavi de faptul că au primit facturi cu prețuri majorate pentru încălzire pentru luna ianuarie”. Șeful statului a convocat astăzi, 18 februarie, o ședință de lucru cu factorii de decizie de la „Termoelectrica”, Primăria capitalei și cei de la „Moldovagaz”, transmite IPN.

Președintele menționează că, în cazul în care în luna trecută s-au înregistrat temperaturi înalte, iar prețul la gazele naturale nu s-a majorat, nu este clar de ce oamenii trebuie să plătească mai mult pentru energia termică.

„Am cerut efectuarea unei analize profunde a situației ce s-a creat. Am primit asigurări că factura pentru februarie o să fie cu 25-30 % mai mică comparativ cu cea a anului trecut și cu cea a lunii precedente. Am atenționat că, în caz contrar, vom recurge la demiterea conducerii „Termoelectrica”, mai menționează Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Anterior, SA „Termoelectrica” informa că, „vând în vedere faptul că, în luna ianuarie 2020 perioada de facturare a constituit în medie 32-36 zile de zile, iar în luna ianuarie 2019 perioada de facturare a fost de 29 de zile, calculul mediu raportat la 31 de zile calendaristice indică faptul că, de fapt, consumul de energie termică pentru luna ianuarie 2020 este mai mic în medie cu circa 12 %, față de perioada similară a anului trecut”. „Interpretarea eronată a perioadei de calcul apare în contextul în care consumatorii consideră că perioada de facturare ar coincide cu luna calendaristică, însă aceasta variază de la o lună la alta, de la un bloc locativ la altul. De facto, perioada de facturare este indicată în fiecare bon de plată, iar zilele de facturare sunt variabile în funcție de data în care sunt citite contoarele de evidență a consumului pentru energie termică”, menționa furnizorul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.