Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Fostul președinte, Igor Dodon, a fost plasat în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. O hotărâre în acest sens a fost emisă de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Concomitent cu ședința, în fața instanței au protestat simpatizanții și membrii Partidului Socialiștilor, transmite IPN.

Procurorii au cerut aplicarea arestului în izolator întrucât ar exista riscul eschivării, riscul ingerinței în urmărirea penală și riscul distrugerii probelor. După pronunțare, acuzatorul de stat, Petru Iarmaliuc, a menționat că procurorii vor contesta decizia plasării în arest la domiciliu.

Igor Dodon le-a declarat jurnaliștilor că acest dosar este politic, la comanda președintei Maia Sandu. De acest caz se ocupă 53 de procurori și ofițeri. În cei 30 de ani de Independență, nici un politician nu a fost persecutat într-un asemenea mod. Potrivit lui Igor Dodon, este straniu și josnic să fie învinuit de trădare de patrie de către cei care astăzi „au umplut instituțiile de stat cu consilierii străini”.

Cât despre îmbogățirea ilicită, politicianul afirmă că a depus toate declarațiile de avere în care a indicat tot de deține. El a mai spus că scopul dosarului este de a face presiune și să distragă atenția cetățenilor de la scumpiri. „Mi-au ridicat de acasă toate telefoanele, toată arhiva de familie. Aștept în timpul apropiat imagini cu mine (în spațiul public, n.r.)”, a spus Igor Dodon. Potrivit lui, se urmărește lichidarea Partidul Socialiștilor, partid de opoziție.

Examinarea solicitării de aplicare a arestului a avut loc pe fundalul unui protest organizat de către membrii și simpatizanții Partidului Socialiștilor, care au cerut eliberarea președintelui de onoare al formațiunii. Când Igor Dodon a ieșit din judecătorie, Igor Dodon a fost aclamat de mulțimea care scanda: „Dodon, noi suntem cu tine!”.

În fața instanței au venit și persoane care au cerut tragerea la răspundere a fostului președinte.

Cumnatul lui Igor Dodon, reținut în aceeași zi, s-a ales cu mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.

Igor Dodon pledează nevinovat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.