Igor Dodon a discutat cu Vadim Krasnoselski despre situația din Zona de Securitate

Președintele Igor Dodon anunță, pe pagina sa de Facebook, că a avut o discuție telefonică cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski, cu care a convenit să continue „dialogul pentru a identifica soluții în vederea consolidării încrederii dintre oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului”, transmite IPN.

Șeful statului menționează că, în mod special a fost analizată situația în Zona de Securitate, mai cu seamă în satele raionului Dubăsari: Cocieri, Vasilievca, Molovata Nouă, Roghi și satul Copanca din Căușeni. Localnicii pot ajunge pe malul drept al Nistrului doar cu bacul. Această stare a lucrurilor este consecința măsurilor luate de structurile transnistrene în lupta cu COVID-19, ceea ce a generat probleme grave pentru locuitorii satelor respective.

„Am fost unanimi în opinia privind necesitatea luării, în mod reciproc, a unor măsuri care ar simplifica deplasarea locuitorilor între cele două maluri ale Nistrului. Am reiterat faptul că Chișinăul va depune eforturi pentru a nu admite ca măsurile sau acțiunile întreprinse să afecteze drepturile locuitorilor din regiunea transnistreană. Împreună cu domnul Krasnoselski am convenit asupra oportunității de a efectua acțiuni necesare pentru protecția oamenilor contra infectării cu coronavirus”, precizează Igor Dodon.

„Fără îndoială, sănătatea oamenilor este valoarea supremă, însă trebuie să fie acordat sprijin și în soluționarea problemelor de ordin social-economic”, a mai spus seful statului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.