Horus avertizează că se va retrage de la Termoelectrica dacă nu vor înceta atacurile

Grupul de companii Horus va semna o scrisoare deschisă adresată conducerii țării în care își va prezenta punctul de vedere și va menționa riscurile de pe urma atacurilor de denigrare lansate la adresa companiei ca urmare a incidentului de la Termoelectrica. Potrivit reprezentanților Horus, incidentul produs nu are nimic comun cu caietul de sarcini pe care l-a realizat compania în cadrul programului de reparație la Blocul energetic nr. 3.

„Avertizăm public, nu o luați ca pe un șantaj sau amenințare, în caz că atacurile asupra companiei Horus nu vor înceta, ne vom retrage tehnicienii și inginerii de la Termoelectrica. Vom pune un punct gras și clar pe acest subiect. La ora actuală, Horus lucrează voluntar, dacă vreți, la remedierea efectelor avariei și tot noi suntem loviți cu atâta nerușinare”, a declarat Mihai Godea, director pentru dezvoltare al grupului de companii Horus, într-o conferință de presă la IPN.

Potrivit lui, grupul de companii a fost supus unor atacuri murdare, pline de minciuni și manipulări, din partea „unor idioți utili care citesc de pe foaie ce le-au scris alții, fără măcar să înțeleagă ce citesc”. „Noi am așteptat mai bine de două săptămâni comunicarea instituțiilor abilitate pe situația creată la Blocul 3, Sursa 1. Asta pentru că noi nu avem nicio tangență cu cele întâmplate, fapt precizat de către noi chiar din ziua când informația a apărut public. Regretăm că s-a tărăgănat atâta, timp în care Horus a devenit repetat ținta atacurilor murdare din partea unor afaceriști neloiali, care stau în spatele acestor campanii murdare. Mai mult, credem că aceste atacuri sunt motivate și de luptele interne în PAS. Subliniem că noi nu facem politică, nu ne interesează luptele interne în partide și insistăm să nu fim atrași în războaiele lor”, a mai spus Mihai Godea.

Mihai Pasecinic, director tehnic Horus Energy, a oferit detalii despre lucrările efectuate, dar și situația de la Termoelectrica. „Blocurile de la Termoelectrica sunt vechi, cu echipamente învechite și termen de exploatare depășit. Funcționalitatea acestor echipamente se datorează specialiștilor de la Termoelectrica, iar astfel de avarii se produc des, inclusiv anul trecut. Actualul incident nu are nicio legătură cu lucrările efectuate de compania noastră”, susține directorul tehnic.

Alesea Gotînjanu, șefa Departamentului juridic al grupului de companii, a făcut referire la concluziile a două rapoarte prealabile pe cazul incidentului. „Ambele rapoarte stabilesc că fisura a apărut la o țeavă care nu a figurat în lucrările de reparație prevăzute de caietul de sarcini. Rapoartele de până acum au constatat lipsa vreunei legături cu lucrările efectuate de Horus. Termoelectrica s-a adresat deja companiei noastre pentru a ajuta cu lucrări de reparație după situația creată, însă acest volum de activități nu sunt contractate”, a mai spus Alesea Gotînjanu.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.