Hectare întregi de culturi agricole, compromise de ploi

În urma ploilor torenţiale şi a vântului puternic din ultimele două zile, copaci au fost doborâţi la pământ în mai multe localităţi din ţară. Precipitaţiile puternice au spălat hectare întregi cu culturi agricole şi au afectat livezi, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, arbori au fost doborâţi la pământ în Anenii Noi, Cimișlia, Strășeni și Edineț. A fost necesară intervenția salvatorilor    în mai multe situații. În orașul Cimișlia un copac risca să cadă peste un pilon electric.

Conform datelor înregistrate de comisiile pentru situații excepționale teritoriale, precipitațiile din 8 august au afectat peste 20 de hectare de livezi de măr. De asemenea, au fost afectate aproape 50 de hectare de porumb în satul Sturzovca din raionul Glodeni, dar și câteva hectare de livezi în preajma orașului Edineț.

În raionul Edineț, au fost smulse  zeci de foi de ardezie de pe acoperișurile a două case de locuit din satul Buzdugeni,  dar și de pe acoperișul unui bloc locativ din oraș. În satul Burlănești, peste 500 foi de ardezie au fost smulse de pe acoperișurile mai multor depozite de cereale.

Comisiile pentru situații excepționale raionale continuă să lucreze în nordul țării pentru estimarea prejudiciilor materiale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.