Havuzul muzical din Valea Trandafirilor va fi inaugurat duminică

Lucrările de reconstrucție a havuzului din preajma Parcului „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica au fost finalizate. Odată cu inaugurarea, noul obiectiv devine unul pietonal. Oamenii se vor putea plimba și distra printre jeturile de apă, sincronizate cu muzică și iluminat decorativ.

Solicitat de IPN, șeful Secției amenajare și salubrizare a Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Vasile Efros, a declarat că havuzul urmează să fie inaugurat duminică, 25 august, la ora 20.00. Amurgul va permite ca havuzul muzical, iluminat artistic, să fie prezentat publicului în toată splendoarea sa. La eveniment sunt invitați toți chișinăuienii și oaspeții capitalei.

Au fost desfășurate și lucrări de reamenajare a zonei aferente. S-a instalat iluminatul nocturn, mobilierul urban și un teren de joacă pentru copii, în nemijlocita apropiere a obiectivului. Tot aici, au fost reabilitate zonele verzi, s-au renovat căile de acces spre havuz, precum și infrastructura specială pentru căruțuri și persoane care se deplasează în scaun rulant.

Costul proiectului este de 5,6 milioane de lei, surse alocate din bugetul municipal.