Guvernul propune stare de urgență pentru 60 de zile

Cabinetul de miniștri îi propune Parlamentului să declare stare de urgență pe întreg teritoriul țării pe un termen de 60 de zile. Hotărârea a fost aprobată în ședința de miercuri a executivului. Demersul vine în contextul situației pe piața gazelor naturale, transmite IPN.

În proiectul Guvernului se face trimitere la raportul Comisiei pentru Situații Excepționale privind necesitatea declarării stării de urgență, ținând cont de faptul că insuficiența gazelor naturale afectează direct și imediat securitatea statului și a cetățenilor.

Potrivit proiectului, pe durata stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale, în calitate de autoritate administrativă responsabilă, va emite dispoziții cu caracter obligatoriu pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, agenților economice, instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

Dacă Parlamentul va da curs solicitării Guvernului și va declara starea de urgență, Comisia Situații Excepționale se va întruni repetat pentru a asigura furnizarea neîntreruptă a gazelor naturale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.