Guvernul lansează programul Prima Casă Plus

Guvernul lansează programul Prima Casă Plus. Va fi extinsă lista de beneficiari. La program vor putea participa și reprezentanții profesiilor libere, cum ar fi taximetriștii, artiștii și alte persoane care pot să demonstreze un venit. De asemenea, va crește plafonul maxim de creditare, de la 1 milion până la 2,5 milioane de lei, cu o rată fixă de 7,63%, iar durata maximă a creditului va fi extinsă de la 25 până la 30 de ani. Modificările operate pentru îmbunătățirea programului au fost comunicate de către prim-ministrul Dorin Recean în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Prim-ministrul Dorin Recean a menționat că acest program este o investiție în viitorul tinerilor și al familiilor din Republica Moldova. Acesta reprezintă un ajutor de stat țintit, dedicat familiilor din Republica Moldova, prin care sunt oferite condiții mai bune de viață acasă.

O noutate a programului ține de majorarea cotei de garantare a creditului de către stat de la 50% la 70% pentru locuințele cumpărate în afara municipiului Chișinău. Pentru locuințele din capitală, date în exploatare cu până la 10 ani până la depunerea cererii, cota va crește de la 50% până la 65%.

Cei care participă deja la program pot beneficia de o recreditare sau schimbare a creditorului prin intermediul programului Prima Casă Plus. În același timp, cei care au o locuință nu mai mare de 50 de metri pătrați vor putea depune dosarul pentru o locuință mai mare.

Un șir de proceduri vor fi simplificate, în beneficiul cetățenilor, prin digitalizarea proceselor și eliminarea unor certificate eliberate de Agenția Servicii Publice.

Programul Prima Casă Plus va fi disponibil pentru cetățeni începând cu luna iulie 2024.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.