Guvernul Chinei a mobilizat pe toată lumea să lupte împotriva epidemiei, ambasador

Guvernul Chinei s-a mișcat rapid și a mobilizat pe toată lumea să lupte împotriva epidemiei. Acesta a acordat, în total, 283 de loturi de asistență umanitară cu materiale anti-epidemice, pentru 150 de țări și patru organizații internaționale. Moldovei China i-a acordat cinci loturi de ajutor umanitar cu materiale medicale, a organizat conferințe video între experți chinezi și moldoveni și a împărtășit experiența sa în domeniul de prevenire și control al infecţiei. Este mesajul ambasadorului Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong, cu ocazia celebrării Zilei Naționale a Republicii Populare Chineze, transmite IPN

„În timpul pandemiei, China și Moldova au avut grijă și s-au ajutat reciproc, iar multe momente de neuitat m-au atins profund. În cel mai dificil moment al luptei Chinei împotriva epidemiei, studenții moldoveni au înregistrat videoclipuri pentru a susține și se ruga pentru poporul chinez. În calitate de orașe înfrățite, orașele Ungheni și Nanchang, s-au ajută reciproc pentru a depăși împreună dificultățile, devenind o poveste frumoasă despre prietenia celor două popoare. Ecograful multifuncțional de înaltă performanță pe care l-am donat Centrului de triere COVID-19 de la Moldexpo a jucat un rol important în diagnosticarea și tratarea pacienților, fapt apreciat de multe cadre medicale. „Prietenul la nevoie se cunoaște”, iar prietenia tradițională dintre China și Moldova a fost din nou subliniată în lupta noastră comună împotriva pandemiei!”, a menționat  ambasadorul.

Potrivit lui, în cei 28 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între China și Moldova, relațiile bilaterale au continuat să se aprofundeze, iar cooperarea în diferite domenii a obținut rezultate bune. „Astăzi, lumea se confruntă cu schimbări majore, nevăzute într-un secol, iar întreaga omenire se confruntă cu oportunități și provocări fără precedent. Sunt convins de faptul că statele noaste, China și Moldova, vor ține pasul cu evoluția vremurilor, vor continua să consolideze cooperarea reciproc avantajoasă, să aprofundeze prietenia tradițională și să aducă noi contribuții pentru a promova dezvoltarea relațiilor bilaterale la un nivel superior și pentru a aduce beneficii celor două popoare”, a menţionat Zhang Yinghong.

Diplomatul a mai spus că cooperarea internațională în dezvoltarea de vaccinuri și medicamente împotriva COVID-19 este promovată activ de China. „Președintele Chinei, Xi Jinping, a făcut o promisiune solemnă lumii că vaccinurile Chinei vor deveni un produs public global, să aducă contribuția Chinei la realizarea disponibilității și accesibilității vaccinului în țările în curs de dezvoltare, reflectând pe deplin responsabilitatea și răspunderea asumată de China ca o țară majoră”, a subliniat  Zhang Yinghong.

Discursul ambasadorului Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong, a fost ţinut cu ocazia celebrării celei de-a 71 aniversări de la proclamarea Republicii Populare Chineze. Tot cu această ocazie pe pagina de facebook a ambasadei sunt publicate în fiecare zi, până la 5 octombrie, câte un scurt documentar din seria „Raportăm despre minunea chineză”, pe urmele a 10 străini, pentru a descoperi China prin ochii lor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE