Guvernul Chicu trebuie să plece, Maia Sandu

Maia Sandu crede că Guvernul Chicu trebuie să plece, inclusiv pentru că asta spun rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie, transmite IPN.

„Rezultatul alegerilor din 15 noiembrie nu îl vizează doar pe Igor Dodon, vizează guvernul lui, vizează sistemul pe care el l-a moștenit de la Plahotniuc și pe care el l-a folosit împotriva oamenilor în continuare. Guvernul trebuie să plece”, a declarat președintele ales, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă.

Până să plece, executivul trebuie să-și îndeplinească funcțiile, și anume să prezinte în proiectul bugetului pentru 2021. Acest buget trebuie să conțină ajutor pentru agenții economici, inclusiv pentru sectorul agricol, sistemul medical, și resurse pentru oamenii cu venituri mici, care nu au alt sprijin și care ajung sub pragul sărăciei, subliniază Maia Sandu.

Președintele ales crede că cea mai scurtă cale către alegerile parlamentare anticipate este demisia acestui guvern. Întrebată dacă colegii din Parlament vor înainta o moțiune de cenzură, Maia Sandu a spus că vor fi examinate toate căile și va fi aleasă cea mai potrivită.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.