Guvernul a publicat întrebările și răspunsurile din chestionarul de aderare la UE

Guvernul a publicat întrebările din chestionarul de aderare la UE și răspunsurile oferite de Republica Moldova. Acestea pot fi găsite pe pagina web a Guvernului, transmite IPN.

Potrivit premierului Natalia Gavrilița, aceste răspunsuri sunt o radiografie a situației actuale din Republica Moldova. „Totodată, puteți vedea ce muncă enormă au depus funcționarii publici, organizațiile nonguvernamentale și oamenii din diasporă care ne-au asistat la acest proces. Este important să facem publice cunoștințele care sunt centralizate în răspunsurile la chestionar și să le facem accesibile pentru toți”, a menționat Natalia Gavrilița.

Consiliul European i-a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Decizia a fost anticipată de prezentarea de către țară a răspunsurilor la chestionarul de aderare. Autoritățile de la Chișinău au declarat că decizia adoptată pe 23 iunie de către toți cei 27 de lideri europeni în cadrul Summitului Consiliului Uniunii Europene este una istorică și care deschide o nouă filă în istoria modernă a țării.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE