Guvernul a negociat un credit de 92 mln euro de la BIRD pentru un proiect energetic

Guvernul a negociat cu Banca Mondială un nou proiect de asistență externă în vederea îmbunătățirii eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică. Proiectul va fi finanțat din resursele de credit ale Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Costul total constituie 92 de milioane de euro (echivalentul a 100 de milioane de dolari), transmite IPN citând un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor.

Proiectul va fi implementat de Termoelectrica SA și Unitatea consolidată pentru implementarea și monitorizarea proiectelor în domeniul energetic subordonată Ministerului Economiei și Infrastructurii (creată în decembrie 2000).Termenul maxim de implementare este până la 31 decembrie 2025.  Maturitatea împrumutului este de 30 de ani, inclusiv 5 ani perioada de grație.

Ministerul Finanțelor precizează că beneficiarul final a proiectului este populația orașului Chișinău, care locuiește în blocuri de apartamente și case conectate sau care urmează a fi conectate la Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică și/sau clădiri publice și administrative, inclusiv grădinițe, școli și spitale, precum și clădiri industriale și comerciale.

Acordul de împrumut va intra în vigoare ca urmare a îndeplinirii tuturor procedurilor necesare în acest sens, inclusiv semnare, ratificare etc.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.