Guvernul a exclus o întreprindere din lista bunurilor suspuse privatizării

Guvernul a exclus o întreprindere din lista bunurilor suspuse privatizării. Este vorba de întreprinderea farmaceutică cu capital majoritar de stat „Sanfarm–Prim” SA, desemnată în calitate de destinatar unic pentru recepționarea, depozitarea și distribuirea ajutoarelor umanitare și donațiilor acordate Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în perioada pandemiei de coronavirus, transmite IPN.

Prezentând proiectul de decizie în ședința executivului, directorul general al Agenției Proprietății Publice, Ghenadie Țepordei, a remarcat că, pe perioada  pandemiei, s-a constatat că sistemul public de sănătate din Republica Moldova are o necesitate stringentă de un depozit farmaceutic care să asigure securitatea farmaceutică a statului în situații de criză, motiv pentru care este necesară păstrarea sub controlul statului a pachetului de acțiuni din „Sanfarm–Prim” SA.

Menținerea controlului statului asupra întreprinderii nominalizate se înscrie în contextul  transpunerii în fapt a obiectivelor din Hotărârea Parlamentului privind declararea stării de urgență în Republica Moldova, a mai spus  Ghenadie Țepordei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE