Guvernul a aprobat ratificarea Convenției de la Istanbul

Guvernul a aprobat proiectul de lege cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, cunoscută ca și Convenția de la Istanbul,  transmite IPN.

Documentul a fost adoptat de către Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei în data de 11 mai 2011, fiind recunoscută pe scară largă drept cel mai cuprinzător instrument juridic pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice.

Convenția cere statelor să sancţioneze violenţa domestică (fizică, psihică ori economică), urmărirea, violenţa sexuală, inclusiv violul și hărţuirea sexuală, căsătoria forţată, mutilarea genitală a femeilor, avortul și sterilizarea forțată.

Convenția prevede asigurarea faptului că violenţa împotriva femeilor este pedepsită în mod corespunzător. De asemenea, că victimele au acces la măsuri de protecţie la toate etapele investigaților. Statele semnatare se obligă să aloce resurse pentru crearea centrelor de criză pentru victimele violului, adăposturi pentru victimele violenţei în familie şi servicii de consiliere psihologică şi juridică.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.