Guvernul a aprobat numirea prin cumul a unor ambasadori

Guvernul a aprobat ieri, 30 martie, propunerea Ministerului Afacerilor Externe și integrării Europene privind numirea lui Oleg Țulea, ambasador al Republicii Moldova în Ungaria, în funcția de ambasador în Croația, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, prin cumul, cu sediul la Budapesta, transmite IPN.

De asemenea, Violeta Agrici, care exercită funcția de ambasadoare în Spania, prin cumul va exercita această funcție și în Algeria, cu reședința la Madrid. Dmitri Croitor, ambasador al Republicii Moldova în Turcia, este propus prin cumul și pentru funcția de ambasador în Liban și Egipt, cu sediul la Ankara. Iar Victor Haruța, ambasador în Emiratele Arabe Unite, va îndeplini prin cumul această funcție și în Arabia Saudită, cu sediul la Abu-Dhabi.

Tot în ședința de ieri, Alexandru Codreanu, ambasador în Cehia, a fost susținut de guvern pentru a reprezenta Republica Moldova și la Sfântul Scaun, cu reședința la Praga.

Guvernul a mai aprobat numirea lui Anatolie Urecheanu, ambasador în Italia, și în funcție de ambasador în San Marino și Malta, cu sediul la Roma. Eugen Caras, ambasador în SUA, a fost susținut de executiv pentru a reprezenta Republica Moldova, prin cumul, și în Mexic, cu reședința la Washington. Anatol Ciubuc, care exercită funcția de ambasador în Bulgaria, prin cumul va exercita această funcție în Albania și în Macedonia de Nord.


Premierul interimar, Aureliu Ciocoi a menționat că numirea unor ambasadori prin cumul va consolida dialogul Republicii Moldova cu statele respective, între care și țări producătoare de vaccinuri anti-COVID-19.

Proiectele decretelor respective urmează să fie transmise pentru semnare președintelui ţării.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.