Guvernarea trăiește într-o lume paralelă și nu cunoaște problemele reale ale oamenilor, Irina Vlah

Lidera asociației obștești „Platforma Moldova”, Irina Vlah, susține că actuala guvernare, deși a promis vremuri bune, a sărăcit țara. Echipa sa a efectuat multe deplasări prin localități, discutând cu oamenii, și a ajuns la concluzia că „guvernanții trăiesc într-o lume paralelă, nu cunosc deloc problemele reale ale oamenilor, acționează pe baza intereselor lor înguste, ignorând complet interesele reale ale cetățenilor”.

„Din acțiunile Maiei Sandu și ale oamenilor săi din Parlament și din Guvern, din rezultatele activității lor, putem deduce ce vor acești oameni, care au ajuns la cârma țării prin minciună și manipulare. Au promis vremuri bune, dar au sărăcit țara și și-au bătut joc de oameni, așa cum nu ne-am fi putut imagina vreodată că poate face un partid în raport cu cetățenii, cu propria țară”, a declarat Irina Vlah într-un briefing de presă la IPN.

Președinta „Platforma Moldova” susține că actuala guvernare a distrus ceea ce mai rămăsese din justiție. Aceasta, deși a promis că o va reforma și o va pune în slujba cetățenilor. „Maia Sandu și echipa sa au distrus economia, încât astăzi aceasta este mai slabă decât în anii 90 ai secolului trecut. Maia Sandu și echipa sa au distrus sistemul de protecție socială și pentru prima dată după mulți ani, statul nu a făcut față unei misiuni minime – de a indexa pensiile la nivelul inflației”, afirmă Irina Vlah.

Potrivit ei, guvernarea, prin politici antisociale, a făcut ca nivelul sărăciei să ajungă la cote inimaginabile. „Sute de mii de cetățeni au părăsit țara în anii de guvernare a echipei Maiei Sandu în căutarea unei vieți mai bune peste hotare. Maia Sandu și echipa sa a adus la sapă de lemn agricultorii, iar acum nici nu vor să discute cu ei pentru a încerca să identifice măcar unele soluții astfel încât fermierii să nu falimenteze”, a declarat Irina Vlah.

Ea a venit, de asemenea, cu acuzații privind închiderea școlilor și a spitalelor, privind tarifele mari la resursele energetice etc. Potrivit ei, guvernarea a mai promis să elimine contrabanda și corupția, însă „aceste fenomene au acum o amploare și mai mare”.

Platforma Moldova a lansat astăzi campania națională „Vocea Poporului”. În cadrul acesteia, echipa Irinei Vlah intenționează să colecteze informații de la oameni despre problemele lor, precum și opiniile și propunerile acestora pentru rezolvarea anumitor probleme, apoi să le adreseze autorităților competente.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.