Gunoiul din Chişinău este dus din nou la Ţânţăreni

Regia municipală Autosalubritate reia de astăzi evacuarea deşeurilor din Chişinău şi le va depozita pe poligonul de la Țânțăreni, Anenii Noi. Șeful Direcției relații publice a Primăriei municipiului Chişinău, Vadim Brânzaniuc, a declarat pentru IPN, că aceasta este decizia Consiliului local Ţânţăreni, din 5 iulie. Potrivit lui Vadim Brânzaniuc, aleşii locali au acceptat propunerile municipalităţii pentru a permite depozitarea în continuare a gunoiului la Ţânţăreni.

Consiliul municipal Chişinău a aprobat în ședința din 4 iulie alocarea a 39 de milioane de lei pentru amenajarea suplimentară a poligonului de la Ţânţăreni, pentru efectuarea unor lucrări de dezvoltare în localitate și pentru acordarea compensațiilor pentru prejudiciul adus locuitorilor.

Problema gunoiului neevacuat în oraşul Chişinău a apărut la 5 iunie, după ce locuitorii comunei Bubuieci au blocat pentru două zile accesul camioanelor Regiei „Autosalubritate” spre groapa de gunoi din localitate. Locuitorii satului cer din luna martie autorităţilor capitalei să nu mai ducă deşeurile municipale în preajma lor.

Anterior, deșeurile erau transportate la poligonul din Țânțăreni, însă, şi acolo, ca urmare a opunerii cetățenilor, în calitate de soluție temporară, s-a decis ca deșeurile să fie duse la Mina Purcel, din strada Uzinelor, în aproprierea comunei Bubuieci. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.