Grupul Pro Moldova va semna moțiunea de cenzură

Cei 14 deputați din Grupul parlamentar Pro Moldova vor susține, fără nicio ezitare, orice moțiune de cenzură „pentru trimiterea guvernării în istorie”. Anunțul a fost făcute de către liderul grupului, Andrian Candu, miercuri, 15 iulie, transmite IPN.

„Lucrurile stau foarte prost, chiar foarte rău, în Republica Moldova. Situația degradează pe zi ce trece. E tot mai grav și din punct de vedere al situației epidemiologice. Vedem în fiecare zi un număr tot mai mare de infectați, inclusiv medici. Noi vedem că autoritățile nu și-au respectat promisiunea legată de testarea tuturor cadrelor medicale. Vedem în continuare că guvernarea se bâlbâie în tot ce ține de măsurile economice sau sociale pentru a ajuta oamenii”, a declarat Andrian Candu într-o conferință de presă.

Andrian Candu s-a referit și la „campania Dodon pleacă”, menționând că în cele nouă zile de la lansare, au fost colectate în jur de 16 mii de semnături. Deputatul a mai spus că socialiștii încearcă să intimideze și să intervină în activitatea voluntarilor. Potrivit lui, cel mai regretabil este că forțele de ordine nu se implică, chiar dacă sunt solicitate, iar „prin asemenea acțiuni se probează compromiterea proceselor democratice în Republica Moldova”.

Deputații din Partidul Platforma Demnitate și Adevăr au înaintat și au semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu. Deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate au declarată că vor decide dacă susțin sau nu moțiunea, la sfârșitul săptămânii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE