Gripa face primele victime. O adolescentă s-a stins la spitalul din Cahul

O adolescentă de 14 ani s-a stins la Spitalul raional Cahul, fiind diagnosticată cu insuficiență respiratorie, pneumonie bilaterală și șoc septic. De asemenea, prin laborator a fost confirmată și gripa de tipul A(H3N2). Potrivit autorităților din domeniul sănătății, acesta este primul caz de deces în sezonul gripal curent.

Solicitat de IPN, directorul Spitalului raional Cahul, Oleg Creciun, a spus că adolescenta a fost adusă cu ambulanța marți seara, 10 decembrie. Fiind în stare critică, aceasta a fost internată la terapie intensivă. În pofida eforturilor medicilor, fata s-a stins a doua zi.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță că, de la începutul sezonului gripal, au fost înregistrate nouă cazuri de gripă sezonieră. Totodată, continuă vaccinarea antigripală a contingentelor prioritare cu risc sporit de îmbolnăvire și dezvoltare a complicațiilor postgripale.

Pentru prevenirea răspândirii gripei și infecțiilor respiratorii se recomandă adresarea la medic la apariția primelor semne de boală. Bolnavii vor fi izolați la domiciliu și vor purta măști de protecție. Încăperile vor fi aerisite și se vor folosi dezinfectanți. Se recomandă spălatul pe mâini cu apă și săpun, acoperirea gurii și a nasului în timpul tusei și strănutului, alimentarea corectă și consumul sporit de lichide.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.