Grigore Novac despre Andrei Spînu: nu poți dezvăța vulpea să mănânce găini

Candidatura lui Andrei Spînu la șefia ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a fost propusă de premierul Dorin Recean. O spune deputatul PAS, Vasile Grădinaru, potrivit căruia Andrei Spînu i-a luat locul Liliei Dabija întrucât guvernarea își dorește accelerarea proiectelor demarate. De cealaltă parte, deputatul socialist Grigore Novac califică drept o greșeală readucerea lui Andrei Spînu în Executiv și spune că această decizie va știrbi din încrederea cetățenilor în partidul de guvernare, notează IPN.

Andrei Spînu a deținut, din august 2021, funcția de vicepremier, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale în Guvernul Gavrilița. După demisia Guvernului Gavrilița, a fost numit secretar general al instituției prezidențiale. La 17 iulie Spînu a revenit la șefia Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Reprezentanții guvernării spun că miza acestei reveniri este implementarea tuturor proiectelor de infrastructură anunțate.

„Domnul Recean a venit cu această propunere. Premierul își asumă aceste lucruri. Premierul cred că a chibzuit foarte bine această decizie pentru că au fost mai multe candidaturi. Pe mine mă interesează ca proiectele să fie implementate, e vorba de cele aproape 500 de proiecte din Satul European, 100 de proiecte din Satul European Expres și alte proiecte de infrastructură, aeroport, gările auto care vor fi întoarse cetățenilor Republicii Moldova. Asta ne interesează în primul rând, ratingul ne interesează în plan secund. Echipa PAS și fracțiunea parlamentară este una unită. Nu putem vorbi de grupuri de interese”, a spus deputatul PAS, Vasile Grădinaru, în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova.

De cealaltă parte, socialistul Grigore Novac spune că numele lui Andrei Spînu este asociat cu mai multe scandaluri de rezonanță, cel mai recent fiind scandalul păcurii de calitate dubioasă care ar fi fost procurată de Spînu în perioada când exercita funcția de vicepremier și ulterior îngropată.

„Ați văzut scandalul cu păcura? Toți au luat apă în gură. Pe mine ca cetățean care achită taxe în acest stat mă interesează de ce s-a mușamalizat acest caz? Și iată că în funcție vine același ministru responsabil de același domeniu. Sunt sigur că atunci când se va schimba guvernarea încă multe vor ieși la iveală. De la Andrei Spînu nu mă aștept la mare lucru. Nu poți dezvăța vulpea să mănânce găini. Dar Dan Perciun și Adrian Efros sper că vor livra rezultate mai bune”, a spus socialistul Grigore Novac.

Renato Usatîi a publicat imagini video potrivit cărora o cantitate impunătoare de păcură este îngropată pe teritoriul Termoelectrica. Potrivit politicianului, păcura ar fi fost de proastă calitate și ar fi fost procurată de o companie fără experiență care ar avea legături cu actualul ministru al Infrastructurii, Andrei Spînu. Conducerea Termoelectrica a anunțat demararea unei anchete interne.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.