Greceanîi a anunțat CoE că Sandu „încearcă să uzurpeze puterea în stat”. Reacția Președinției

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a adresat o scrisoare secretarului general al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic, cu solicitarea „să medieze situația creată în Republica Moldova, unde președintele țării, Maia Sandu, încearcă să uzurpeze puterea în stat”. În scrisoare se precizează că nu există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului, însă „șefa statului insistă pe acest fapt, contrar prevederilor constituționale”, transmite IPN.

„Constatăm că în acțiunile Președintelui Republicii Moldova se atestă o tentativă de violare a obligațiilor sale constituționale ca putere neutră, fiind create blocaje instituționale cu consecințe imprevizibile pentru democrație și statul de drept”, se arată în scrisoarea președintei Parlamentului.

Contactată de IPN, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârță, a menționat că Consiliul Europei cunoaște foarte bine situația din Republica Moldova și la fel de bine cunoaște cine a generat și continuă să genereze derapajele democratice din țară. „Alegerile anticipate, pe care formațiunea doamnei Greceanîi vrea să le evite cu orice preț, sunt un element important al procesului democratic și reprezintă de fapt voința cetățenilor, care vor să scape de politicienii compromiși și corupți”, a menționat purtătoarea de cuvânt a Președinției.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.