Grădinițele din Chișinău au primit o circulară privind vaccinarea profilactică

Ministerul Sănătății a expediat instituțiilor preșcolare din municipiul Chișinău Circulara privind profilaxia bolilor prevenibile prin vaccinări în colectivitățile pentru copii. Potrivit documentului, în Republica Moldova există riscul izbucnirii unui focar de rujeolă, rubeolă, poliomielită, difterie și alte boli infecțioase. Acest lucru se va întâmpla în contextul valului mare de refugiați din Ucraina, dintre care aproape jumătate sunt copii, informează IPN.

Reprezentanții Centrului de Sănătate publică din municipiul Chișinău au subliniat necesitatea conlucrării cu instituții medicale de asistența medicală primară din teritoriu în scopul asigurării vaccinării copiilor în conformitate cu prevederile Programului național de Imunizări, arată circulara.

Întrebată într-o conferință de presă despre riscul de izbucnire a bolilor infecțioase, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu a precizat că anumite riscuri de agravare a situației cu această categorie de boli există în contextual fenomenului migrației, dar un rol decisiv joacă măsurile de asigurare a protecției populației, inclusiv a copiilor, dar și modalitatea de organizare a fluxurilor de migrație.

Potrivit ei, autoritățile au mobilizat toate resursele privind prevenirea acestei situații. Oficialul a precizat că în Republica Moldova sunt cantități suficiente de vaccin pentru a asigura vaccinarea atât a copiilor din Moldova, cât și a copiilor din familiile refugiate.

Vaccinurile din cadrul Calendarului național de imunizări sunt gratuite și pot fi administrate la medicul de familie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.