Grădiniței nr. 166 se redeschide după renovare

Grădinița nr. 166, din strada N. Costin din sectorul Buiucani al capitalei, se redeschide săptămâna viitoare după aproape un an de renovare. Instituția va avea 13 grupe, cu 260 de locuri. Primăria municipiului Chișinău informează că sediul grădiniței era în stare avariată din anul 2006, anterior aceasta fiind dat în locaţiune unei instituții de învățământ private, transmite IPN.

Edificiul instituției a fost reconstruit în baza unui parteneriat public-privat. Proiectul a constat în reabilitarea sediului, amenajarea teritoriului, a pavilioanelor și a terenului de joacă pentru copii, dar și un gard nou. Pentru redeschiderea grădiniței, în buget au fost prevăzuți 7,5 milioane de lei pentru achiziționarea de mobilier și utilaj.

Agentul economic și-a asumat executarea în totalitate a lucrărilor de modernizare, în valoare de 20 de milioane de lei, iar după redeschidere, grădinița își va păstra statutul de instituție publică. În schimb, municipalitatea a dat agentului economic în arendă un teren pentru construcții, pe un termen de 49 de ani, pe strada Colina Pușkin.

Lucrările de reconstrucție și amenajare au fost executate în perioada februarie-noiembrie 2019.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.