Grădinița din Mateuți a fost renovată cu fonduri românești

Grădinița din satul Mateuți, raionul Rezina, a fost renovată cu fonduri românești. Instituția a beneficiat de lucrări în valoare de peste trei milioane de lei, dintre care executivul român a oferit 2,7 milioane de lei, iar cealaltă parte a fost contribuția locală.

În cadrul evenimentului de inaugurare, ambasadorul român la Chișinău, Daniel Ioniță, a reiterat sprijinul constant pe care România îl acordă Republicii Moldova. „Grădinița „Steluța” din satul Mateuți este una dintre cele 845 de instituții preșcolare din Republica Moldova care au beneficiat de fondurile oferite de România prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”. Dorința noastră este ca, prin astfel de proiecte, standardele europene să intre în viața cotidiană a tuturor locuitorilor Republicii Moldova, indiferent de etnie, confesiune sau limba vorbită. Cetățenii se află în centrul preocupărilor noastre, iar programele noastre de asistență îi au pe aceștia drept beneficiari”, a menționat oficialul, citat într-un comunicat de presă remis de Ambasadă.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Cutasevici, a mulțumit Guvernului României pentru sprijinul constant oferit în asigurarea condițiilor prielnice de activitate a instituțiilor de educație timpurie, menționând că toți copiii au dreptul la o educație de calitate.

Cu prilejul evenimentului, primarul comunei Valea Seacă din România și primarul satului Mateuți au semnat un acord de înfrățire între cele două localități.

Pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, Guvernul României a alocat 26 de milioane de euro. De aceste fonduri au beneficiat 845 de grădinițe, prin intermediul a 940 de proiecte gestionate de Fondul de Investiții Sociale din Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.