Gheorghe Petic a fost eliberat din arest

După nouă luni de detenție, activistul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Gheorghe Petic, a fost eliberat din arest, după ce magistrații Curții de Apel Chișinău au trimis la rejudecare ieri seara, 19 iulie, dosarul în care acesta era condamnat. Noua sentință a venit și după ce pe parcursul zilei de ieri magistrații au audiat victima din dosar, o femeie care spune că a fost violată de către Gheorghe Petic, transmite IPN.

Angela Istrate, unul dintre avocații lui Gheorghe Petic, a scris pe o rețea de socializare că Curtea de Apel Chișinău a trimis la rejudecare cauza în instanța de fond, pentru a fi reexaminată de către alți judecători. Totodată, Gheorghe Petic are interdicția de a părăsi Republica Moldova timp de două luni.

La 20 martie, fostul polițist de frontieră, Gheorghe Petic, a fost condamnat, de prima instanță la trei ani și șase luni de închisoare, cu executare în penitenciar de tip semi-închis, și amendat cu de 30 de mii de lei. Gheorghe Petic a fost reținut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut, fiind acuzat de viol. Bărbatul pledează nevinovat și susține că dosarul său este unul politic.

Gheorghe Petic a participat pe lista Blocului Electoral ACUM DA și PAS la alegerile parlamentare din 24 februarie, dar nu a avut posibilitate să participe la campania electorală și nu a acces în Parlament.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.