Gheorghe Cotorobai este învinuit deocamdată de răpire, nu și de omor

Fostul polițist Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul Anei-Maria Guja, tânăra de 19 ani din Orhei, însărcinată în șase luni, găsită moartă într-o localitate din Telenești după ce a urcat în mașina bărbatului, este acuzat deocamdată de răpire. Consultantul procurorului din cadrul Procuraturii Generale, Violina Moraru, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media, a precizat pentru IPN că învinuirea pentru omorul intenționat al gravidei va fi înaintată odată cu acumularea probelor. Procuratura depune eforturi pentru ca acțiunile de urmărire penală să fie efectuate cât mai rapid.

Pe 12 aprilie, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția tinerei de 19 ani, însărcinată în luna a șasea, care ar fi urcat într-un automobil pe strada 31 august din Orhei. Pe 15 aprilie a fost pornită o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane. În urma măsurilor întreprinse, a fost stabilită identitatea șoferului în automobilul căruia tânăra a urcat în seara de 12 aprilie, iar pe 16 aprilie acesta a fost reținut. Ulterior, bărbatul de 45 de ani a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Acesta nu-și recunoaște vina și nu cooperează cu organul de urmărire penală.

Corpul neînsuflețit al tinerei a fost depistat pe 20 aprilie  într-o fâșie forestieră din extravilanul satului Chițcanii Vechi, Telenești, la 21 de kilometri distanță de domiciliul persoanei arestate. Procuratura raionului Orhei a pornit urmărirea penală pentru omorul intențional al unei femei gravide.

„Urmare a conexării cauzelor penale și administrării probelor concludente, în conformitate cu articolul 283 din Codul de Procedură Penală – „Schimbarea și completarea acuzării” – acuzatului îi va fi modificată învinuirea”, a precizat Violina Moraru.

Pe caz, a fost dispusă expertiza medico-legală a cadavrului. Potrivit informațiilor apărute în presă, tânără a fost torturată, inclusiv supusă violenței sexuale, iar decesul ar fi survenit în urma unui traumatism cranio-cerebral deschis.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.