Gheorghe Cavcaliuc: Sunt în drum spre casă

Președintele PACE, Gheorghe Cavcaliuc, dat în urmărire de Procuratura raionului Sângerei, susține că nu s-a eschivat și nu se eschivează de la organul de urmărire penală și că în aceste momente, împreună cu familia, este în drum spre casă, după ce a fost în concediu, transmite IPN.

Acesta spune că a cerut recuzarea procurorilor cu care este în conflict de interese și care, consideră el, nu-i garantează un proces echitabil. De asemenea, susține că a informat oficial Procuratura Generală și Procuratura din Sângerei că avocații săi sunt în concediu anual, oficial.

,,Se vede cu ochiul liber că graba cu care se merge, abuzurile vădite umflând dosarul ,,zilionca’’ (verde de briliant, n.r.), instrumentat la comandă, vor să distragă atenția de la problemele grave care sunt în organele procuraturii și să curețe imaginea foarte șifonată prin tărăgănarea multor altor cazuri răsunătoare care se mușamalizează: Furtul Miliardului, Landromatul Rusesc, filajul judecătorilor și altele”, scrie Gheorghe Cavcaliuc într-o postare pe Facebook.

Președintele PACE declară că, după revenirea avocaților săi din concediu și recuzarea procurorilor care au inițiat și instrumentează ,,această cauză la comandă”, se va prezenta și își va apăra onoarea și demnitatea, demonstrându-și nevinovăția într-un proces echitabil. Dacă nu-și va găsi dreptatea în instituțiile naționale, Gheorghe Cavcaliuc spune că se va adresa în instituțiile internaționale, unde, în opinia sa, e cea mai mare probabilitate că Republica Moldova va fi condamnată pentru un dosar politic instrumentat la comandă.

Președintele PACE, Gheorghe Cavcaliuc, fost șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției, a fost dat în urmărire. Procuratura Generală precizează acesta că s-a eschivat de organul de urmărire penală. De asemenea, patru membri PACE, acuzați de „huliganism comis de două sau mai multe persoane”, au fost trimiși în judecată în dosarul „verde de briliant”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.