Gheorghe Cavcaliuc, dat în urmărire. Alți patru membru PACE trimiși în judecată

Președintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, fost șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției, a fost dat în urmărire. Procuratura Generală precizează acesta că s-a eschivat de la organul de urmărire penală. De asemenea, patru membri PACE, acuzați de „huliganism comis de două sau mai multe persoane”, au fost trimiși în judecată în dosarul „verde de briliant”. Deciziile au fost luate de Procuratura raionului Sângerei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, după refuzul repetat al învinuitului Gheorghe Cavcaliuc de a se prezenta benevol la o citare legală, vineri, prin ordonanța procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Sângerei, a fost dispusă reținerea acestuia pentru prezentarea învinuirii. Potrivit materialelor, pe 9 iulie curent, acesta a părăsit teritoriul Republicii Moldova, eschivându-se de la organul de urmărire penală, motiv pentru care procurorii au decis să-l dea în urmărire.

Cavcaliuc este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor” și, împreună cu ceilalți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii.

Pe 6 aprilie anul curent, mai mulți PACE l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor  cu care s-a ales.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau până la 5 ani de închisoare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.