Gerul face victime. Mai multe persoane au suferit hipotermii, iar doi oameni au murit

Mai multe persoane, printre care şi o adolescentă, au suferit hipotermii din cauza vremii reci. Două persoane din raioanele Fălești și Anenii Noi au fost găsite în stradă în stare de inconștiență. Pacienții fiind în stare extrem gravă au decedat în drum spre spital, transmite IPN.


Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească menţionează că doi bărbați în vârstă de 57 ani și 64 ani din raioanele Hâncești și Ocnița au suferit degerături la degetele membrelor inferioare. Alte șapte persoane au fost diagnosticate cu hipotermie, dintre care o adolescentă de 15 ani care a fost găsită noaptea în stradă de către trecători care au anunțat imediat Serviciul 903.

Potrivit CNAMUP, toate persoanele au fost transportate la spital în stare stabilă. Majoritatea pacienților înregistrați cu hipotermii erau din familii social vulnerabile, doi dintre aceștia sunt fără adăpost și se aflau sub influența consumului de alcool.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în zilele următoarea vremea se va răci. Temperaturile medii vor oscila între -2 și -6 grade Celsius ziua, iar noaptea în nordul ţării mercurul va coborî până la -15 grade Celsius.

Pe vreme rece, specialiștii recomandă cetățenilor să poarte încălțăminte suficient de largă pentru a mișca degetele. Această măsură se aplică în special pacienților cu dereglări de circulație în membrele inferioare și a celor cu diabet zaharat. Încălțămintea strâmtă crește riscul de a face degerături. Capul și mâinile trebuie să fie protejate de frig, pentru că mai mult de o treime din căldura corpului se pierde la extremități. Odată cu scăderea temperaturii, crește nevoia energetică a corpului. Prin urmare, trebuie mărit aportul de calorii, administrate băuturi fierbinți și evitat consumul de alcool. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.